Portugiser Norden

Vindstille langs den Spanske kyst. Fra La Coruna til Lissabon har der stort set kun været dagssejladser og det kan især pigerne godt lide.

 

Jakob fik en impulsiv ide i supermarkedet om, at vi skulle smage friske blæksprutter som han her er ved at stege. Fisken ved siden af er en multe som Henrik fangede i havnen.

 

Under aftensmaden i Bayona var det for en overgang slut med det gode vejr. Pludselig drev en stor og tæt tågebanke ind over byen og Albatros, og vi kunne næsten ikke se broen vi lå ved.

 

Første stop i Portugal, Viana do Castelo, var noget af en overraskelse. Billedet beskriver byen ret godt. Vi troede, der var landskamp i fjernsynet, da der ikke var et øje at se på gaden. Det viste sig, at grunden til, at byen så forladt ud, var, at folk var flygtet/flyttet til større byer.

 

Anden by i Portugal var ikke meget bedre, her kunne vi ikke engang komme ind i havnen. Et nærliggende raffinaderi havde haft en eksplosion i deres ledning hvilket forårsagede olieudslip i havnen. De orange pontoner er olieafspærringer.

 

Det sjove ved at fiske er bl.a., at man aldrig ved hvad der bider på krogen. Uheldigvis gik det denne gang ud over en sule, som er en meget stor havfugl. Det skal lige siges, at den kun fik psykiske mén, da den fint kunne flyve videre bagefter.

 

Vi er begyndt skiftevis at bage 2 brød om formiddagen, så vi har ét friskt til frokost og ét til morgenmaden dagen efter. Her er det Camillas tur, og det klarede hun fint, på trods af et hævet højre øje pga. et myggestik. Det blå bånd på venstre håndled er et søsygearmbånd, som virker ved, at den hvide kugle trykker på en balancenerve. Hvis det ser ud til at komfuret står skævt, så er det fordi det hænger på kardan, så det følger bådens bevægelser.

 

Et digitalkamera er et must, når man f.eks. skal tage billeder af de hurtigt svømmende delfiner. Kun ét ud af 25 blev så godt som dette.

 

Alle kom hurtigt i badetøjet, da vi i fint vejr spottede en 20-30 legesyge delfiner. Henrik og Camilla hopper forventningsfulde i vandet til flokken. Man kan skimte to delfinfinner.

 

Vi kom tættere på delfinerne, end vi havde turde håbe på. Billedet er desværre blevet utydeligt, da vi glemte at komme antidugmiddel i undervandsboksen til digitalkameraet, men forhåbentligt byder chancen sig igen.

 

Her er en emsig portugisisk marinepolitimand ved at undersøge om vi har tingene i orden. Det ”eneste” der var galt, var at vi mangle det portugisiske gæsteflag i masten.

 

Den flotte indsejling til Lissabon nåede vi heldigvis lige inden solnedgang. Vi regner med at blive her en lille uges tid, for at se hovedstaden og vente på godt vejr til den lange tur til Madeira.