Hammer(haj) godt fiskeri

Henrik ordner fiskegrejet. Når vi sejler under 5 knob bruger vi woblere, som dykker et par meter ned og når det går over 5 knob bruger vi div. plasticblæksprutter på 10-30 cm, som hopper i overfladen. Den grønne og gule blæksprutte købte vi efter stort besvær i Lissabon, da de ikke findes i Danmark. De er endda selvlysende, så fiskene kan se dem om natten.

 

Vi overvejede længe, hvordan vi skulle få den indenbords. Det endte med, at Henrik sprang i vandet og bandt et reb om halen på den, så vi kunne hive den op i masten vha. spillet. Det var hårdere end at hive sejl op.

 

En udmattet, men yderst tilfreds, Jakob efter den hårde fight med den blåfinnede tun på 2 meter og ca. 200kg. En kamp, der tog over en time, fra den bed på til den lå på dækket.

 

En lige så udmattet Henrik, efter den afkræftende tur i vandet… Det billede skal han helt sikkert have op på væggen til sin samling, når han kommer hjem.

 

Det stykke var cirka hvad vi kunne spise, men heldigvis kom 3 andre både forbi og fik del af tunen. Pudsigt at møde 3 andre skandinaviske både langt ude på Atlanten.

 

Her kommer den svenske båd ”Marinara” forbi. Vi hejste en ca. 30.kg’s ”tunsteak” ud bag båden i en snor, som de, også med besvær, fik op i båden.

 

Lidt af tunen hængte vi på en snor, for at lave tørfisk. Et stort stykke kom senere ud på vores ”hajline”.

 

En 3-4 meter lang hammerhaj havde med sin skarpe lugtesans fundet frem til maddingen. Her trækker vi den ind til båden i et reb.

 

Vi havde den halvvejs oppe i båden, inden den faldt af krogen, så vi fik desværre ikke et nærbillede af den.

 

Her har Kathrine fanget en guldmakrel, der er kendt for at miste deres flotte farver når de dør, men denne kom levende ud igen, da vi havde fanget en anden guldmakrel kort forinden, som skulle spises først.