Som "charterturist" på 5 øer

Her ligger Albatros blæst inde i havnen med de 6 andre skandinaviske både. På turen fra DK til Gran Canaria lå vi hovedsagelig ”kun” blæst inde 3 steder, i en lille uges tid, uden at kunne sejle. Det var på Helgoland, Falmouth og her på Porto Santo. En af de få fordele ved at blæse inde er, at man får tid til at gøre ting man ellers ikke vil gøre, som f.eks. at gå op på et bjerg og tage et billede ned på båden.

 

Hyggelig aften med chips, rom og cola. Jakob fortæller og viser billeder/video af kæmpe tun og hammerhaj. Vi var i alt 13 ombord på Albatros den aften, så der var meget snak og varmt ombord. Da Henrik, Jakob og Camilla var af sted i Pale Rider på 26 fod, var det altid dem der blev inviteret over på de større både.

 

På havnemolen i Porto Santo, er der tradition for at man maler et lille maleri. Så var det frem med den røde og hvide maling samt lidt fantasi. Jakob og Camilla malede en albatros i dannebrogs farver. Det kunne være spændende at komme hertil om mange år og gense den.

 

I Funchal på Madeira var vi til et imponerende frugtmarked. Vi nåede at prøvesmage 12 forskellige eksotiske frugter, som bl.a. papaya, mango, passionsfrugt, engelsk tomat, og mange som vi ikke kender navnet på. Det var også mere end vores maver kunne klare, så for første gang på turen havde nogen af os maveproblemer.

 

Her er udsigten fra det højeste punkt (1818m) på Madeira. Den lille øgruppe der svagt kan skimtes til højre i horisonten er Porto Santo, der ligger ca. 8 timers sejlads herfra.

 

Madeira er en utrolig frodig ø, hvilket skyldes at den er tilstrækkelig høj til at ”fange” skyerne som indeholder regn. I vejkanten groede der hortensia overalt i alskens farver, her er også en rose samt nogle julestjerner i baggrunden.

 

Her holder vores lejede Rover 1,3(blev omdøbt til 1,træls) og for sig et tiltrængt hvil fra bjergkørslen. Oppe i bjergene er der alt for koldt for os, da vi så småt har vænnet os til varmen hernede. Camilla har fundet fleecetrøjen frem igen. Huen blev købt fordi det sikkert ville være koldt når vi skulle lande i Kastrup, men den blev allerede taget i brug hernede.

 

På vej fra Madeira til Tenerife så vi en del havskildpadder. Denne her er så tæt på båden så den må vige for os. Her er flere tusinde meter dybt, så havskildpadderne lever her helt pelagisk, hvilket vil sige uden kontakt til havbunden eller kysten, og spiser omkringdrivende gopler og tang.

 

På øen La Gomera er der gode provianteringsmuligheder for langturssejlere. Dvs. et stort supermarked med mange billige europæiske langtidsholdbare varer, samt store indkøbsvogne der afhentes på havnen. Det bedste de havde var Tulip dåseleverpostej.

 

Nu er vi for alvor kommet ned i varmen og det stabile gode vejr. Derfor laver Henrik hans garderobe om til sommertøj. Ærmerne fra en sweater og benene fra joggingbukser bliver brugt til fenderbeskytter, så de ikke piber og sviner når de gnubber op af båden. Resten af tøjet gemmer vi til pudseklude, når der skal laves motor eller poleres båd.

 

På stranden i Los Christianos spillede vi en del beachvolley. I baggrunden ses den hyggelige strand promenade samt små hoteller.

 

På Tenerife lejede vi også en bil for at køre øen rundt. Temperaturen falder en ½ grad pr. 100 højde meter, så da vi kørte fra havoverfladen og op i 2500 meters højde, faldt temperaturen til 10 grader. Her ses nogle lavamarker fra vulkanen El Teide.

 

Da vi en aften alle sad nede i salonen, lød der pludselig et ”donk” på båden. Hvad kunne det være - fik vi mon ubudne gæster? Det gjorde vi faktisk i form af en stor fugl. I nattens mørke var den fløjet ind i masten og faldt ned på dækket af båden, men efter den havde sundet sig lidt var den på vingerne igen.

 

Der er alt for mange restauranter at vælge imellem, men det lykkedes og her sidder vi og spiser afskedsmiddag.