Kurs mod Panama

Efter 3 timers arbejde, forbrug af en hel dåse lim samt 2 meter lappemateriale, var gummibåden hel igen. Vi kunne ikke købe så store lapper nogen steder, men Henrik fik en genial ide. Vi kunne blot skære nogle strimler ud af gummibådens paksæk, som vi alligevel ikke brugte til noget.

 

Albatros tilbage i Prickly Bay på Grenada, og nu udstyret med rulleforstag ligesom de fleste andre langtursbåde. Vi håber at investeringen vil spare os for mange sejlskift og ubehagelige ture på fordækket i dårligt vejr.

 

På rundturen på Grenada så vi også et vandfald som nok var lidt mindre, end jeg havde forestillet mig. Vi havde taget badetøj med, men der var ikke tid til at bade.

 

Anduvning af øgruppen Isla Los Testigos, som hører under Venezuela. I modsætning til de caribiske øer vi hidtil har besøgt, er disse øer øde eller meget tyndt befolkede og her er meget få sejlere.

 

Playa Real på Isla Los Testigos. Øen er meget lille og der bor kun nogle få fiskere i meget primitive huse.

 

Der er også flot under vandet her på Los Roques. Søstjernerne og sneglen som blev hentet lige under båden, kom ud igen efter fotografering.

 

Vores ankerplads ved Bequeve på Islas Los Roques, var noget af det flotteste jeg endnu har set. Jeg blev næsten helt rørt ved synet. Solen skinnede og vandet var så turkis farvet, at alt hvidt på båden fik et turkis skær over sig. Stranden var helt øde og kridhvid, og vi var den eneste båd i området. Så snart ankeret havde bidt sig fast i koralsandet hoppede vi i. Flot snorkling hvor vi bl.a. så store elsdyrkoraller og en flok store nysgerrige papegøjefisk. Sådan en dag vil man huske i meget lang tid, og den er medvirkende til at man glemmer dage med dårligt vejr, sure nattevagter og besværlige toldere.

 

Frokost bestående af nyfanget fisk og friskbagt brød. Pga. høj sø måtte lækkerierne indtages på cockpitgulvet.

 

På lejede mountainbikes gennem nationalparken på Bonaire. Det var langtfra alle steder vejen er så god som her.

 

Kathrine klarer vandhullet i fin stil i modsætning til mig. Jeg troede det var smart at køre i siden af vejen, men det var det rene bløde mudder, så jeg kørte selvfølgelig fast, og måtte have begge fødder ned og trække resten af vejen igennem. Mine sandaler og cyklen var smurt ind i mudder, så jeg også måtte bagefter en tur ud i vandet for at få skyllet det værste af.

 

Usædvanlig flot dinghy dok i Kralendijk på Bonaire.