Logan-brød

På længere ture vil de fleste nok finde det upraktisk at medbringe almindeligt rugbrød. Et godt alternativ, som samtidigt er spækket med energi og som fylder minimalt, er et såkaldt Logan-brød. Dette stortartet turbrød kom til verden tilbage i 60'erne på en tur til en top, der hedder Mount Logan i Alaska.

En af de bedste egenskaber ved brødet, er at det kan holde sig mindst to måneder i stuetemperatur og sidst men ikke mindst, så smager det godt.

Opskrift:
750 g groft grahamsmel
250 g hvedemel
250 g bulghur (udblød i vand i ½ time og hæld vand fra)
250 g rugmel
1 ss salt
100 g kokosmel
125 g tørret hakkede frugt (f.eks. rosiner. abrikoser)
125 g hakkede nødder (f.eks hasselnødder. mandler, valnødder)
1.5 dl oliven olie
100 g sirup el. ahorn sirup
125 g druesukker eller flydende honning
½ l sødmælk eller soyamælk

De tørre ingredienser blandes først godt sammen, hvorefter de flydende tilsættes. Den meget seje dej kan presses ned i en smurt bradepande. Husk endelig at skærer brødet i passende stykker inden det bages, ellers er det stort set umuligt. Brødet bages ved 180 gr. i mindst 1 time ved en dejtykkelse på ca. 2 cm. Hvis du vælger en dejtykkelse på 3-4 cm. fås et mere fugtigt brød, dette skal bage i ca. 1 ½ time. En god ide er at lægge sølvpapir over brødet den sidste halve time i ovnen for at undgå det bliver for mørkt.

Opskriften giver omkring 31.000 kj.

Velbekomme.