Rejser 
Udvalgte beretninger og billeder fra vores seneste rejser

Juni 2009 Nordkap
Vores to tidligere bilture er gået mod det sydligste af Europa, så denne gang ville vi gerne opleve at se midnatssolen fra Europas nordligste punkt. Vi så ikke midnatssolen, men det var en god tur alligevel.
Sejlede til Bergen og kørte så ad E39 og E6 mod nord. Efter utallige tunneller og færgeoverfarter, nåede vi Nordkap d. 3. juli. Hjemturen gik gennem Finland og Sverige. Vi overnattede i telt bortset fra nogle få gange i hytte, når vejret var værst.
April 2007 Den Iberiske halvø
Da vi slap nogenlunde fra vores biltur til Italien i 2006, ville vi i år gerne opleve Spanien og Portugal. Tog igen med biltoget fra Hamburg, og var  godt et døgn efter i Narbonne i Sydfrankrig, tæt ved den spanske grænse. Kørte langs kysten og så bl.a. Barcelona, Valencia, Alicante, Almeria, Granada og Sevilla. Slappede lidt af ved Algarve kysten inden vi kørte til Lissabon. Hjemturen gik over Madrid, Andorra, Beziers, Geneve og ad de tyske motorveje hjem. Det blev også til en udflugt til Tanger i Marokko. 
August 2006 Vandretur i Lapland
Da det var vores første vandretur, valgte vi at starte med den kendte og velafmærkede rute fra Abisko til Kebnekaise. Vi gik i 8 dage og fløj med helikopter det sidste stykke ud til Nikkaloukta. Derfra med bus til Kiruna hvorfra vi kørte med toget tilbage til Narvik. Da vi havde nogle dage tilovers inden vi skulle flyve hjem, tog vi en kort tur ud til Lofoten. Vandreturen var en stor naturoplevelse, vi fik prøvet vores grænser af og en gammel drøm blev realiseret.
Maj 2006 Italiensk for begyndere
Dagbog og billeder fra vores første biltur sydpå nogensinde. Vi tog med biltoget fra Hamborg til Verona. Efter at vi havde overvundet den værste forskrækkelse over den kaotiske trafik i Verona, og italienernes mildt sagt noget anderledes trafikkultur, fortsatte vi til Toscana, med Firenze, Lucca og Pisa. Derefter Rom, Napoli og Sorrento og videre til Sicilien  hvor vi nåede rejsens mål Etna. Hjemturen gik igennem Abruzzo nationalparken, Rimini, Venedig og til Gardasøen. Derfra over Innsbruck og hele vejen op gennem Tyskland.
Juli 2005 Stillehavet, Fiji til Darwin (hvis billeder klik på billedet)
Vi påmønstrede S/Y Albatros i Suva på Fiji og sejlede derefter sammen med vores søn Jakob og hans kæreste Camilla via Vanuatu, Louisiaderne (PNG) og Torres Strædet til Darwin i Australien. Det var meget spændende, og noget overraskende for mig at opleve hvor primitivt mennesker stadigvæk lever ude på de små øer i Vanuatu og PNG. De hugger selv deres kano ud af en træstamme, tilbereder deres mad over bål og bor i meget primitive stråhytter. Alligevel virker de glade og er uhyre gæstfrie.
November 2004 Over Atlanten (hvis billeder klik på billedet)
Sammen med to af vores sønner Torben og Henrik opleve jeg nu at krydse Atlanten i en lille sejlbåd. Turen fra Las Palmas på Gran Canaria til Barbados, gik uden problemer. Det var en rigtig drømmesejlads, 23 dage hvor vind, bølger og strøm var med os. Birthe kom til Barbados med fly, og vi fejrede jul sammen på Tobago. Nytårsaften ankom Henriks kæreste Kathrine til Grenada hvor nytåret blev fejret. Birthe og Torben rejste hjem midt i januar, og vi andre fortsatte mod Venezuela og ABC-øerne, hvor jeg afmønstrede.
Februar 2004 Canada, vinterferie i Vancouver og Whistler
Det var sidste mulighed for at besøge Torben i Vancouver, da han havde besluttet sig for at vende tilbage til Danmark til foråret. Vi fik således også oplevet Canada om vinteren, og set hvor god Torben var blevet til at stå på ski og snowboard.  Vi startede op på et af de lokale bjerge (Cypress Mountain). Birthe var nybegynder og jeg havde kun prøvet det et par gange før, så vi fik vores sag for. Ferien blev afsluttet med  3 dages ophold i Whistler som er et meget berømt skiområde ca. 100km nord for Vancouver, men så kunne vores knæ heller ikke klare mere.
Marts 2002  Grønland, mini trip til Kangarlussuaq
Turen tog kun 5 dage, men det var faktisk tid nok til at opleve kulden, den høje klare polarhimmel, indlandsisen, nordlyset og ikke mindst turen med hundeslæde som var en stor oplevelse.                             Vil man opleve noget mere af Grønland, skal man også tage en tur ud til en af byerne ved kysten, men så er 5 dage ikke nok og prisen bliver også en hel anden.
Juli 2002. Canada, blandt bjørne i British Columbia
Sommeren 2002 fik vi mulighed for at besøge vores søn Torben i Vancouver. I 3 uger kørte vi sammen med ham, i hans Jeep Cherokee,  gennem nogle af de skønneste steder i British Columbia, Okanagan dalen til Rocky Mountains med Banff, Columbia Icefield gletcheren og Jasper. Derfra vestpå til Hyder i Alaska, hvor vi så bjørnene fange laks i floden. Flot indenskærs sejltur fra Prince Rupert til Vancouver Island. Vi kørte ialt 4000 km, overnattede i telt, og lavede bål næsten hver aften.
Februar 2001.  Australien, Adelaide-Cains med rygsæk
Jeg havde stadig orlov, og nu da sejlplanerne var opgivet, måtte vi finde på noget andet. Vi besluttede at tage til Australien. Vi rejste rundt på egen hånd i 6 uger, boede på vandrehjem og kørte med langtursbusser fra sted til sted. Turen gik over al forventning og vi oplevede både at white water rafte og snorkle på koralrev. Australien er et dejligt og meget uproblematisk land at rejse i som nybegynder. Desværre har vi kun få gode billeder fra turen, da vores kamera ikke kunne klare klare de 41 graders varme i Adelaide, og vi uheldigvis først opdagede det da vi kom til Cains og fik fremkaldt de første film.                

Juli 2000. Biscayen, drømmen som blev et mareridt
Vi købte vores første sejlbåd i 1980, en ældre Bandholm 26 som i 1986 blev udskiftet til den lidt større Bandholm 27. I denne dejlige båd har vi haft rigtigt mange gode sommertogter i danske farvande, og ind imellem nogle lange ture til både Norge, Sverige og Ålandsøerne. I 2000 tog jeg 1 års orlov fra mit job, for nu skulle vi på den store tur over Atlanten til Caribien og retur. En storm i Biscayen satte dog en stopper for planerne..