Californien

Ruten

Billeder

Så er vi ankommet til Californien og flyttet ind i autocamperen (-:

Vi har været undervejs en uges tid nu og har allerede set og oplevet en masse, blandt andet trafikpropper i Los Angeles, Fedtmule i Disneyland, hvaler, delfiner og sæler ved stillehavet og ikke mindst fodret jordegern


Efter at have kørt autocamperen igennem LA og hen til den første campingplads, havde vi ikke mod på endnu tur gennem LA’s trafik i autocamper, så Kathrine tog alene på en sightseeingtour til LA  - jeg så Hollywood walk of fame ( den med alle stjernerne og håndaftrykkene), Hollywood sign, Rodeo Drive og Beverly Hills mm.


Første aften i Los Angeles lå vi på en plads i Pomona. Aftensmaden bestod af kyllingelår ( når vi skrabede det sorte skind af smagte det fint ..) Vores hjem i de næste 6 uger ses i baggrunden. Der er fin plads i autocamperen til os alle, alt fungerer, Henrik er tryg ved at køre den og den bruger en masse benzin – så alt er godt (-:


Et af de første steder vi besøgte efter vi havde hentet autocamperen var naturligvis Disneyland. Det er en meget flot og imponerende forlystelsespark og vi fik prøvet nogle af de vilde karuseller og hilst på de ”kendte”. Prisen for 1 dag for en familie på 5 var 3500 kr. – så var det vist også godt betalt..ALT er større i USA – både snobrødene ..


Og skumfiduserne

Vi overnattede i Carlsbad to nætter. Om morgenen omkring kl. 7 så vi begge dage både delfiner og hvaler svømme forbi længere ude. 

Der rendte jordegern rundt om fødderne på os.

Efter det hektiske Disneyland var det skønt at komme til pladsen i Carlsbad. Vi overnattede på en naturplads med flot udsigt over Stillehavet.


Far og datter i ens rangeroutfit


Joshua Tree


Grand Canyon


Monument Valley


Arches


Hygge på campingpladsen ved Colorado floden. Den blev der naturligvis også badet i.


Nationalparken Gobling Valley.


Man får appetit af at klatre rundt på alle de klipper.


Vi har set mange forskellige dyr, men det farligste var nok denne klapperslange i Escalante state park.


Flot udsigt i Bryce national park. Børnene var knap så imponeret af udsigten, de ville hellere finde noget at klatre i, springe ned fra, brænde af på bålet, dykke i eller andet aktivt.


En vandretur i den flotte Zion Valley, endte i silende regn. Vores seje børn tog det med godt humør og brokkede sig ikke en eneste gang.


Byen er kendt for at huse mange af ”den største i verden af..” – også den største M & M’s butik


Las Vegas. Alt er stort, flot og glitrende i Las Vegas og et ret godt sted at holde sin 37 års fødselsdag.


Death Valley blev i tv-programmet ”Den barske klode” kåret som verdens varmeste sted. Vi var der om foråret, så det var kun 38 grader varmt.


For at komme til Yosemite, måtte vi køre igennem bjergpas i snevejr, men belønningen var smuk natur – store træer (Giant Sequoias) og vandfald


 


Efter nogle dage i naturen, er det dejligt at ankomme til San Francisco. Vi lod autocamperen stå på campingpladsen lidt uden for byen og tog en færge ind til byen.

Vi var blandt andet forbi China Town og søløver på pier 39.


Turen fra San Francisco ned mod Los Angeles foregik langs kysten. Stillehavskysten er fantastisk smuk og barsk og byder på strande og vandfald. 27-28/5


 


Koloni af søelefanter ved stillehavskysten


Der er jordegern overalt i USA og flere steder er de meget tamme og vant til mennesker. Her er der en på vej ned i Sofies lomme på jagt efter mad.


Den gamle dansker koloni Solvang var også et hyggeligt stop. Her en kopi af Dybbøl Mølle.


Efter at have kørt 5000 km i autocamperen kørte vi de sidste 20 km til lufthavnen i lidt mere elegant stil.